Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hårfjerning

Threading

Threading er en metode for å fjerne hår akkurat som voksing og napping.

Fordeler med threading

  • Ingen kjemikalier eller fare for å brenne seg (som man kan gjøre med varm voks).
  • Trekker ut håret med roten.
  • Skånsomt for huden.
  • Raskere enn å bruke pinsett, siden det tar mange hår samtidig.
  • Enklere å være presis enn med voks og pinsett.

Threading

Voksing

Voksing er fjerning av hårene på huden der både hårstrået og selve roten blir dratt ut. Det blir brukt en varm voks som smøres på området, og det blir dratt av med en strips.

Hvorfor vokse?

Effekten av voksing er mange. Ved regelmessig voksing blir hårene tynnere, mindre strie, lysere og du unngår irritert og rød hud som ofte skjer ved barbering av huden gjentatte ganger. Ved første gangs voksing tar det ca 2-3 uker før neste voksing. Dette kan være veldig individuelt da hårene vokser forskjellig hos den enkelte, hår vokser også fortere på sommeren. Når man har vokset regelmessig vil det ta mellom 4-6 uker mellom hver gang, og det blir mindre , tynnere og lysere hår på denne tiden. Grunnen til at det tar lenger tid mellom hver voksing etterhvert, er fordi hårene er i forskellige vekstfaser. Og når vi har fått vokset alle de tre voksfasene, tar det lenger tid mellom hver voksing.

Er du plaget med mye hår og veldig mørk hårvekst, er voksing et fantastisk alternativ. Fordi effekten er at du vil få mindre hår. Og i motsetning til barbering så blir hårene tynnere og mindre strie etter voksing.

Hva er viktig å tenke på før voksing?

Det som er viktig å tenke på før voksingen er blant annet hårlengden. Hårene bør være mellom 0,5-1 cm lange. Er noen av hårene kortere enn dette så vil ikke voksen feste seg til disse hårene. Derfor er det lurt å vente sånn at alle hårene jevn over der du skal vokse minst er 0,5 cm lange.

Det kan også være veldig bra å peele huden dagen før en voksing. Dette gjør at hårene reiser seg, og det er lettere å få voksingen jevn og fin. Unngå å smøre med bodylotion eller fuktighetskrem på området som skal vokses, samme dagen. 

Hva er viktig å tenke på etter voksing?

Etter voksing er det viktig å ha en god krem å smøre på for å lindre, desinfisere og kjøle ned huden. Det er også lurt å ha en god og ren peeling for å peele samme dagen, og dagen etterpå. Dette gjøres for å unngå inngrodde hår.

De to første dagene bør man ikke: være i solen, bade i klorvann, trene, smøre med bodylotion som inneholder syntetiske stoffer og ellers alt som er logisk som kan irritere huden. Ved brasiliansk voksing er det lurt å ha bomullstruse, og en bukse som ikke stramme på huden de første dagene.

Det vil ta ca 1-4 dager før huden roer seg ned. Dette er litt individuelt da noen er mer sensitive i huden enn andre. Du vil også bli mindre rød, jo mer du har vokset.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2022 Ekroop Beauty Salon

Logg inn